Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Signály a systémy (FEKT-HSIS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-HSIS - Signály a systémy, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit posluchače s teorií spojitých a diskrétních lineárních signálů a systémů a se základními principy jejich analýzy.

Osnova

1. Úvod a motivace; spojitý a diskrétní svět.2. Časová a Laplaceova doména spojitého signálu.3. Frekvenční a Fourierova doména spojitého signálu.4. Přenosová funkce a diskretizace spojitého signálu.5. Časová doména diskrétního signálu.6. Frekvenční, Fourierova a Z doména diskrétního signálu.7. Spojitý LTI systém.8. Přenosová funkce, odezva a diskretizace spojitého LTI systému.9. Stabilita spojitého LTI systému.10. Diskrétní LTI systém.11. Stabilita diskrétního LTI systému.12. Přenosová funkce a odezva diskrétního LTI systému.

Literatura

Oppenheim, A., V., Willsky, A., S. and Hamid, S., Signals and Systems. Prentice Hall; 2nd edition (August 16, 1996), ISBN: 0138147574 (EN)Mandal, M., Asif, A., Continuous and Discrete Time Signals and Systems, Cambridge University Press; 1 edition, ISBN: 0521854555. (EN)

Požadavky

Posluchač by měl mít dostatečné znalosti z matematické analýzy na úrovni bakalářského studia, zejména pak v oblasti diferenciálního a integrálního počtu, řad a komplexních čísel.

Garant

prof. Ing. Pavel Jura, CSc.

Vyučující

Ing. Ondřej Hynčica