Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výroba a distribuce elektrické energie (FEKT-HVDE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-HVDE - Výroba a distribuce elektrické energie, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty se základními problémy výroby a distribuce elektrické energie.

Osnova

1. Zdroje energie, výroba elektrické energie, základní názvosloví a pojmy.2. Tepelné elektrárny.3. Jaderné elektrárny.4. Obnovitelné zdroje energie.5. Ekologické aspekty výroby elektrické energie.6. Členění elektrizační soustavy.7. Problémy distribuce elektrické energie.

Literatura

Saadat, H. Power system analysis, McGraw-Hill, 1999 (EN)Blažek, V., Skala, P. Electrical Power Distribution, 2006. (EN)Matoušek, A. Výroba elektrické energie, 2007, VUT v Brně (CS)Toman, P. a kol. Provoz distribučních soustav, 2011, ČVUT v Praze (CS)Tlustý, J. a kol. Návrh a rozvoj elektroenergetických sítí, 2011, ČVUT v Praze (CS)Doležal, J. a kol. Jaderné a klasické elektrárny, 2011, ČVUT v Praze (CS)Mastný, P. a kol. Obnovitelné zdroje elektrické energie, 2011, ČVUT v Praze (CS)Tlustý, J. a kol. Monitorování, řízení a chránění elektrizačních soustav, 2011, ČVUT v Praze (CS)Ibler, Z. a kol. Technický průvodce energetika, 2002, BEN - Technická literatura (CS)Mertlová, J. a kol. Electric power engineering and ecology 1+2, 2011, BEN - Technická literatura (EN)Sörensen, B., Renewable Energy, Elsevier Ltd., fourth edition 2011, ISBN: 978-0-12-375025-9 (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia a mírně pokročilá znalost angličtiny.

Garant

doc. Ing. Petr Toman, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Toman, Ph.D.