Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Návrh a konstrukce zvukové techniky (FEKT-JNKZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-JNKZ - Návrh a konstrukce zvukové techniky, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubení dosavadních a získání praktických znalostí studentů podložené teoretickými poznatky s ukázkami řešení a konstrukce elektronických obvodů a systémů pro nízkofrekvenční techniku včetně počítačové simulace, modelování a návrhu. Propojí se tak znalosti z řady základních předmětů s důrazem na inženýrské řešení.

Osnova

1. Základní principy nízkofrekvenčních zařízení.2. Základy elektronických obvodů pro nízkofrekvenční techniku.3. Elektronické prvky pro realizaci nf obvodů.4. Mixážní pulty, rozbor jednotlivých částí.5. Elektronkové zesilovače.6. Echa, efektové zesilovače.7. Linkové zesilovače.8. Potlačovače šumu, dolby systémy.9. Obvody pro úpravu dynamiky zvukového signálu. 10. Aktivní a pasivní kmitočtové výhybky.11. Napájecí obvody, lineární a spínané zdroje pro nf techniku, rozvody napájení.12. Ochranné a pomocné obvody , A/D a D/A převodníky pro zvukovou techniku, komunikační rozhraní I2S, TDM.13. Konstrukce nízkofrekvenčních zařízení.

Literatura

Biolek, D. Řešíme elektronické obvody aneb kniha o jejich analýze. Vydavatelství technické literatury BEN, Praha 2004. (CS)Láníček, R. Elektronika, obvody – součástky -děje. Vydavatelství technické literatury BEN, Praha 2002. (CS)Douglas, S. Small Signal Audio Design. Focal Press, 2010. ISBN 978-0-240-52177-0. (EN)Douglas, S. et al, Audio Engineering: Know It All. Newnes, 2008. ISBN 978-1856175265. (EN)Sinclar, I. Audio and Hi-Fi Handbook. Newnes, 2000. ISBN 978-0750649759. (EN)Eargle, J. The Microphone Book, 2nd ed. Focal Press, 2004. ISBN 978-0-240-51961-6. (EN)

Požadavky

Student, který si zapíše předmět, by měl mít základní orientaci v matematice a elektrotechnice, kterou získá v povinných předmětech v předchozím studiu. Jejich absolvování však není nutnou podmínkou pro zápis tohoto předmětu.

Garant

doc. Ing. Jiří Mišurec, CSc.

Vyučující

Ing. David Kubánek, Ph.D.