Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rozbor skladeb 1 (FEKT-JRS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-JRS1 - Rozbor skladeb 1, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s typy formování hudby a zákonitostmi skladby, a vyvozovat z nich důsledky pro záznam hudebních děl.

Osnova

1.-5. Objasnění různých typů formování hudby.6.-10. Hledání zákonitostí skladby.11.-13. Vyvozování důsledků pro interpretaci.

Literatura

BURLAS, Ladislav: Formy a druhy hudobného umenia. Opus, Bratislava 1978. (CS)FALTUS, Leoš a ŠTĚDROŇ, Miloš: Formování hudby. PDF MU, Brno 1998. (CS)KOHOUTEK, Ctirad: Hudební styly z hlediska skladatele. Panton, Praha 1976. (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti základních pojmů hudební akustiky, tempových, výrazových a dynamických označení, soustav ladění hudebních nástrojů, dále hudebních intervalů, stupnic a modů, akordů a základních harmonických spojů a zvukových barev.

Garant

doc. MgA. Jaroslav Šťastný, Ph.D.

Vyučující

doc. MgA. Jaroslav Šťastný, Ph.D.