Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Úvod do hry na bicí nástroje (FEKT-JUHB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-JUHB - Úvod do hry na bicí nástroje, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení se s bicími nástroji a jejich literaturou z hlediska zvukového nebo hudebního režiséra.

Osnova

1. Základní rozdělení bicích nástrojů.2. Blanozvučné bicí nástroje s určitou výškou tónu.3.-4. Blanozvučné bicí nástroje s neurčitou výškou tónu.5.-6. Samozvučné kovové bicí nástroje s určitou výškou tónu.7. Samozvučné kovové bicí nástroje s neurčitou výškou tónu.8.-9. Samozvučné dřevěné bicí nástroje s určitou výškou tónu.10. Samozvučné dřevěné bicí nástroje s neurčitou výškou tónu.11. Samozvučné skleněné bicí nástroje.12. Samozvučné kamenné bicí nástroje.13. Elasmatofonické bicí nástroje.

Literatura

Beck, J., Encyclopedia of percussion. Garland Publishing N. Y., 1995. ISBN 978-0824047887 (EN)Blades, J. Percussion Instruments and their History. 4th ed. London: Bold Strummer Ltd, 1992. ISBN 978-0933224612 (EN)Kotek, Miroslav: Bicí nástroje. Panton Praha, 1983 (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti hudební teorie.

Garant

doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D.