Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Impulzová a číslicová technika (FEKT-KICT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-KICT - Impulzová a číslicová technika, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty se základy impulzních a číslicových obvodů a naučit je praktickým postupům návrhu obvodových zapojení kombinačních, asynchronních a synchronních číslicových systémů.

Osnova

Přednášky:1. Impulzní signály v lineárních a nelineárních obvodech, diody v impulzních obvodech.2. Tranzistory v impulzních obvodech, analogové komparátory, klopné obvody.3. Úvod do číslicové techniky.4. Realizace kombinačně logických funkcí.5. Úvod do sekvenčních systémů.6. Asynchronní a synchronní čítače.7. Stavové automaty.Počítačová cvičení:1. Přenos impulzního signálu lineární a nelineární soustavou.2. Návrh a simulace tranzistorového spínače; parametrická analýza.3. Návrh analogového komparátoru.Samostatný projekt 14. Realizace kombinačně logických funkcí.5. Obvody pro realizaci aritmetických operací.6. Klopné obvody řízené hranou.7. Asynchronní a synchronní čítače.Samostatný projekt 1Laboratorní cvičení:1. Přenos pravoúhlého signálu články RC.2. Časovací obvod 555.3. Kombinační logické obvody.4. Syntéza kombinačně logických funkcí pomocí kombinačních obvodů.5. Asynchronní a synchronní čítač.6. Asynchronní čítače, synchronní čítače a stavové automaty.

Literatura

FRÝZA, T., KOLOUCH, J. a KUBÍČEK, M. Impulzová a číslicová technika. Přednášky [online]. 2011 [cit. 2013-06-13]. Dostupné z: http://www.urel.feec.vutbr.cz/~fryza/. (CS)FRÝZA, T., KOLOUCH, J. a KUBÍČEK, M. Impulzová a číslicová technika. Počítačová cvičení [online]. 2011 [cit. 2013-06-13]. Dostupné z: http://www.urel.feec.vutbr.cz/~fryza/. (CS)KOLOUCH, J. Impulzová a číslicová technika. Přednášky. Brno: Vysoké učení technické v Brně, 2002. ISBN 978-80-214-2277-3. (CS)BIOLKOVÁ, V., JAKUBOVÁ, I. a KOLOUCH, J. Impulzová a číslicová technika. Laboratorní cvičení. Brno: Vysoké učení technické v Brně, 2005. (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti základů elektronických součástek (pasivní, polovodičové obvody) a výrokové logiky.

Garant

doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Tomáš Frýza, Ph.D.