Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Informatika v silnoproudé elektrotechnice (FEKT-KISE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-KISE - Informatika v silnoproudé elektrotechnice, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s vybraným programovým vybavením, které se používá k řešení problémů silnoproudé elektrotechniky. Cílem je studenty naučit pracovat s moderními programovými prostředky, které potom využívají v dalších rocích studia k řešení složitějších problémů.

Osnova

1. Seznámení se strukturou předmětu, požadavky a hodnocením2. Základní konstrukční celky elektrických strojů3. Program Autodeks Inventor 1 - Tvorba součástí4. Program Autodeks Inventor 2 - Tvroba sestav5. Základy výkresové dokumentace6. Tvorba výkresové dokumentace v programu Autodesk Inventor7. Využití speciálních funkcí programu Autodesk Inventor8. Základy programu MATLAB Simulink9. Řešení klasických i diferenciálních rovnic v programu MATLAB Simulink 110. Řešení klasických i diferenciálních rovnic v programu MATLAB Simulink 211. Řešení elektrických obvodů pomocí MATLAB simulink - jednoduché obvody12. Řešení elektrických obvodů pomocí MATLAB simulink - složitější obvody13. Řešení fyzikálních problému v prostředí MATLAB Simulink (kyvadlo apod.)

Literatura

Aubrecht V.: Infomatika v silnoproudé elektrotechniceKletečka, Fořt: Autodesk Inventor - Funkční navrhování v průmyslové praxyKletečka, Fořt: Učebnice AutocadHorová: 3D modelování a vizualizace v AutocaduDoňar, Zaplatílek: MATLAB pro začátečníky Hrabovský, Juránek: EAGLE pro začátečníky

Požadavky

Jsou požadovány znalosti sestavování napěťových a proudových rovnic elektrických obvodů. Dále pak základní znalosti výkresové dokumentace.

Garant

Ing. Marcel Janda, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marcel Janda, Ph.D.