Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Navrhování elektrických pohonů (FEKT-KNEP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-KNEP - Navrhování elektrických pohonů, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je získání znalostí metodiky projektování a navrhování elektrických pohonů výrobních strojů a zařízení, od zadání přes návrh koncepce, dimenzování, návrh regolačních smyček až po tvorbu projekční dokumentace a schemat zapojení.

Osnova

Elektrický pohon jako systémPostup návrhu el. pohonu. Oceňování variantních řešení projektu.Interakce pohonu a prac. stroje.Struktury řídicích a regulačních obvodůKoncepce jištění a ochran.Skladba projekční dokumentaceDruhy elektrotechnických výkresů a schematSpolehlivost elektrotechnických zařízení, ukazatelé spolehlivostiStatistický odhad ukazatelů bezporuchovostiOvěřování spolehlivosti zkouškami, Elektromagnetická kompatibilitaNavrhování pohonů odolných proti rušení

Literatura

Kule, L. a j.: Technika elektrických pohonů, Technický průvodce 50, SNTL Praha, 1983Poláček: Technické kreslení dle mezinárodních norem, Montanex, Ostrava, 1995Leonhard: Control of Electrical Drives, Springer, 1996 Skalický, J.: Navrhování el. pohonů, skripta FEKT

Požadavky

Student by měl mít základní znalosti z matematiky, elektrických obvodů, teorie řízení, elektrických strojů a výkonové elektronikya výkonové elektroniky.

Garant

prof. Ing. Jiří Skalický, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jiří Skalický, CSc.