Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Návrhové systémy plošných spojů (FEKT-KNSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-KNSP - Návrhové systémy plošných spojů, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům základní orientaci v oblasti problematiky počítačového návrhu DPS.

Osnova

1. Orcad - úvod do problematiky, návrhové prostředí, práce s editorem schemat 2. Práce s editorem schémat, tvorba netlistu3. Návrh desek v program Orcad, editační příkazy4. Pokročilé nastavení OrCAD Layout5. Editor schemat Pads Logic, prostředí, zásady kreslení schématu6. Editor schemat Pads Logic, editační možnosti, tvorba netlistu7. Pads Layout, úvod do problematiky, prostředí, postup při návrhu desky, zhotovení obrysu desky, natažení netlistu8. Pads Layout, rozmístění součástek, návrh desky bez netlistu9. Pads Layout, manuální routování, kreslení spojů, kontrola návrhu10. Import a export změn z Pads Logic, výstupy, slovník pro pcb11. PADS Router, příklady manuálního routování12. Technologické výstupy, tvorba osazovacího výkresu13. Propojení PADS programů s dalšími CAM programy, dotazy a odpovědi

Literatura

manuály k programům (EN)elektronická skripta Návrhové systémy plošných spojů (CS)

Požadavky

Student, který si zapíše předmět by měl být schopen používat základní fyzikální a elektrotechnické principy mající vztah k jednoduchým elektronickým obvodům.

Garant

doc. Ing. Petr Bača, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Bača, Ph.D.