Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové projektování výrob, logistika a ekologie výroby (FEKT-KPPV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-KPPV - Počítačové projektování výrob, logistika a ekologie výroby, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je zvládnutí problematiky projektování výrobních systémů a logistiky. Seznámení se základními pojmy a s metodikou činností při technologickém projektování,s postupy a volenými metodami týkajícími se účasti technologa při zpracování projektů výroby. V počítačových cvičeních jsou studenti seznámeni s počítačovou podporou technologického projektování.

Osnova

Předmět se věnuje metodice vytváření projektů i projektového řízení, zabývá se postupy zpracování technologického projektu výroby, kapacitním propočtům, rozboru výrobních nákladů, projektování kontroly a zkoušení, projektování jakosti, výrobní logistice, rozmístění strojů a zařízení, projektování vedlejších provozů, zásobovací logistice, skladovací logistice, distribuční logistice, controlling, ekologickým aspektům, normě ISO 14 000 a normám související, projektování pracovního prostředí, projektování energetických systémů, ekonomickému hodnocení a realizaci investičních akcí.

Literatura

Sule, D., R.:Manufacturing Facilities, PWS Boston (EN)Cedarleaf, J.:Plant Layout and Flow Improvement,Bluecreek, P.C. Washington (EN)Kubálek T., Kubálková M., Řízení projektů v MS Project (CS)Kališ J., Říha M., MS Office Projekt, CPress (CS)Bazala J., Logistika v praxi, Verlag Dashofer (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D.