Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Pedagogická psychologie (FEKT-KPSO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-KPSO - Pedagogická psychologie, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět posluchačům poskytne základní orientaci v psychologické terminologii a stěžejních psychologických koncepcích. Významněji by měl přispět k vypěstování psychologického náhledu na problém, který budou moci prakticky uplatnit v budoucí vlastní pedagogické praxi i osobním životě.

Osnova

I. Psychologické systémy.II. Sociální psychologie a psychologie komunikace.III. Vývojová psychologie. IV. Psychologie osobnosti.V. Kognitivní psychologie.VI. Pedagogická a školní psychologie.

Literatura

Čáp, J., Mareš, J.: Psychologie pro učitele. Praha: Portál, 2001.Plháková, A.: Učebnice obecné psychologie. Praha 2003Sternberg, R.J.: Kognitivní psychologie. Praha 2002.Fontana, D.: Psychologie ve školní praxi. Přiručka pro učitele. Praha 1997Hartl, P., Hartlová, H.: Psychologický slovník. Praha 2000Hartl, P.: Kompendium pedagogické psychologie dospělých. Praha 1999Kohoutek, R. a kol.: Základy pedagogické psychologie. Brno 1996Mareš, J., Křivohlavý, J.: Komunikace ve škole. Brno 1995Míček, L.: Učitel a stres. Brno 1992, Opava 1997Nakonečný, M.: Základy psychologie. Praha 1998Serfontein, G.: Potíže dětí s učením a chováním. Praha 1999Vágnerová, M.: Psychologie problémového dítěte školního věku. Praha 1997Čáp, J.: Rozvíjení osobnosti a způsob výchovy. Praha 1996Kolář, M.: Skrytý svět šikanování ve školách. Praha: Portál, 1997.

Požadavky

Základním vstupním předpokladem je především zájem o danou problematiku.

Garant

Ing. Martin Jílek

Vyučující

Ing. Martin Jílek