Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekologické inženýrství (FEKT-LEKI)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LEKI - Ekologické inženýrství, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům základní informace o zákonech ekologie, bioklimatologii, technických aspektech životního prostředí, měřicích systémech pro monitorování biosféry i fyzikálních polí, hygienických limitech, geografických informačních systémech, ekologických informačních systémech, legislativě a nakládání s odpady.

Osnova

1. Strategie trvale udržitelného rozvoje. Základní zákony ekologie. 2. Životní prostředí člověka, bioklimatologie. 3. Chemické aspekty životního prostředí, ekotoxikologie. 4. Fyzikální aspekty životního prostředí - působení a hodnocení hluku, vibrací. 5. Elektrostatická a magnetická pole v životním prostředí.6. Elektromagnetická pole a elektromagnetická kompatibilita.7. Radioekologie.8. Světlo, kolorimetrie.9. Monitoring biosféry a fyzikálních polí v životního prostředí.10. Měřicí systémy pro kontrolu ovzduší.11. Měřicí systémy fyzikálních polí. Hygienické limity. 12. Geografické informační systémy, ekologické informační systémy. 13. Nakládání s odpady. Legislativa životního prostředí.

Literatura

Tolgyessy,J. a kol.: Chémia,biológia a toxikológia vody a ovzduší.SAV,Bratislava 1985.Rozman J., Sadovský P., Čermák D.: Diagnostika životního prostředí. VUT FEI, Brno, 2000Rozman J., Pospíchal Z.: Ekologické inženýrství. Projekt Phare,VŠB-TU Ostrava, 1996Kiely G.: Environmental Engineering. McGraw Hill, BNoston, 1997 (EN)

Požadavky

Student, který si zapíše tento předmět by měl být schopen :- vysvětlit základní principy fyzikálních polí,- vysvětlit základy fyzikální chemie,- ovládat základní principy a zákony elektrotechniky,- interpretovat základní jednotky fyzikálních veličin,- ovládat základy biologie a fyziologie člověka.Obecně jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

doc. Ing. Jiří Rozman, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Rozman, CSc.