Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurs profesní angličtiny pro elektroinženýrství a informatiku (FEKT-LJA9)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LJA9 - Kurs profesní angličtiny pro elektroinženýrství a informatiku, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Rozvoj profesních řečových a poslechových dovedností. Rozvoj specifických písemných dovedností (charakteristické prvky písemné komunikace, curriculum vitae, písemná žádost o místo, abstrakt apod.). Překlady z češtiny do angličtiny se zaměřením se na často se opakující chyby. Základní informace o kulturních zvyklostech různých zemí při odborných akcích či obchodních jednáních.

Osnova

1. Dotazník analyzující potřeby studentů.2. Ústní prezentace: příprava a provedení úvodu.3. Ústní prezentace: klíčová slova a vazby pro spojování jednotlivých částí prezentace.4. Ústní prezentace: vizuální pomůcky.5. Ústní prezentace: ukončení prezentace.6. Ústní prezentace: otázky a odpovědi.7. Slovní vyjádření dat: numerické výrazy.8. Popis grafů, tabulek a trendů.9. Samostatné prezentace tématu ze svého oboru.10. Seminární dovednosti: vyjádření požadavku bližšího objasnění tématu, kontrola správného pochopení řečeného, vyjádření souhlasu/nesouhlasu, vyjádření nepochopení tématu.11. Účast na jednání či schůzi: řešení problému, návrh dalšího postupu, odůvodnění. Spolupráce zaměřená na dosažení cíle.12. Kontakt a výměna informací přes telefon. Překlady.13. Zimní semestrální test.14. Tvorba poznámek pro pozdější nahlédnutí, záznam vzkazů.15. Strukturování odborného článku.16. Tvorba abstraktu.17. Psaní obchodní korespondence. Vyplňování formulářů a dotazníků.18. Stylizace doprovodného dopisu při žádosti a o místo.19. Stylizace strukturovaného životopisu.20. Pohovor v roli dotazovaného.21. Psaní elektronických dopisů a vzkazů (“chat”).22. Psaní zpráv (např. protokoly aj.).23. Výměna profesních informací založená na realitě (populárně-vědecké texty, technické texty, novinky z oboru).24. Vysvětlení běžných závad na pracovní technice.25. Dovednosti uplatňované při práci s texty: užití výkladových slovníků, odhad významu neznámých slov z kontextu.26. Semestrální test a vyplnění dotazníku hodnotícího kurz.

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Je požadována střední pokročilost znalostí anglického jazyka

Garant

PhDr. Ludmila Neuwirthová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Ludmila Neuwirthová, Ph.D.