Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikroelektronické prvky a struktury (FEKT-LMPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LMPR - Mikroelektronické prvky a struktury, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Podrobné studium struktur a vlastností mikroelektronických prvků, jejich fyzikálních a obvodových modelů.Podrobné studium modelů součástek, jejich parametrů a použitelnosti.

Osnova

1. Přehled fyziky polovodičů.2. Přechod PN a polovodičové diody. 3. Kontakt kov-polovodič, Schottkyho diody, ohmické kontakty. 4. Heteropřechody a supermřížky. 5. Bipolární tranzistor s homogenními přechody.6. Bipolární tranzistor s heteropřechody.7. Struktura MIS.8. Tranzistor MOSFET, struktury CMOS.9. Moderní typy tranzistorů FET. 10. Tranzistory HEMT.11. Elektroluminiscenční a laserové diody.12. Nové fyzikální jevy a související struktury.13. Časová rezerva.

Literatura

Sze S.M.: Physics of Semiconductor Devices. Wiley, 1981. (EN)MUSIL, V. a kol.: Mikroelektronické prvky a struktury. Elektronický text projektu KISP. Brno 2014 (CS)MUSIL, V. a kol.: Mikroelektronické prvky a struktury. Prezentace projektu KISP. Brno 2014 (CS)MUSIL, V. a kol.: Mikroelektronické prvky a struktury. Cvičení. Elektronický text projektu KISP. Brno 2014 (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

prof. Ing. Vladislav Musil, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Vladislav Musil, CSc.