Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vyšší metody zpracování signálů (FEKT-LMZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LMZS - Vyšší metody zpracování signálů, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je porozumění principům vyšších metod zpracování signálů a jejich souvislostem a ukázání praktických aplikací.

Osnova

1. Identifikace náhodných signálů. Úvod do restaurace signálů, formalizovaná optimální LMS restaurace signálů ve sjednoceném pohledu2. Wienerův filtr v klasické i zobecněné diskretní reprezentaci3. Kálmánova filtrace skalární a vektorová, modelování zdrojů signálu4. Principy adaptivní filtrace, algoritmy adaptace5. Aplikace adaptivní filtrace a jejich typizace6. Úvod do nelineární filtrace - polynomiální a třídicí filtry, homomorfická filtrace a dekonvoluce, nelineární přizpůsobené filtry7. Úvod do neuronových sítí, jednotlivý neuron a jeho učení8. Dopředné vrstevnaté neuronové sítě s učením zpětným šířením chyby, sítě s radiální bází9. Sítě se vzájemnými vazbami: Hopfieldovy a Boltzmannovy sítě, soutěživé a Jordanovy sítě10. Samoorganizující se sítě, Kohonenovy mapy11. Aplikace neuronových sítí ve zpracování a analýze signálů a obrazů12. Analýza hlavních komponent ve zpracování signálů13. Analýza nezávislých komponent ve zpracování signálů.

Literatura

J.Jan: Digital Signal Filtering, Analysis and Restoration. IEE Publishing, London, UK, 2000J.Jan: Číslicová fitlrace, analýza a restaurace aignálů. VUTIUM 2002

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia, zejména číslicové zpracování signálů

Garant

prof. Ing. Jiří Jan, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jiří Jan, CSc.