Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Návrh, správa a bezpečnost počítačových sítí (FEKT-LNSB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LNSB - Návrh, správa a bezpečnost počítačových sítí, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům komplexní přehled v oblasti fungování, projektování a zabezpečení počítačových sítí.

Osnova

1. Kryptografie v počítačových sítích. 2. Fyzická vrstva a její zabezpečení. 3. Linková vrstva a její zabezpečení.4. Síťová vrstva a její zabezpečení – protokoly. 5. Síťová vrstva a její zabezpečení – směrování. 6. Transportní vrstva a její zabezpečení. 7. Aplikační vrstva a její zabezpečení. 8. Sítě WLAN. 9. Zabezpečení sítí LAN. 10. Síťová bezpečnost. 11. Návrh sítě WAN. 12. Protokol IPv6. 13. Perspektivní vývojové trendy.

Literatura

Dostálek, L. - Kabelová, A.: Velký průvodce protokoly TCP/IP. Computer Press, Brno 2005. Graham, S. - Shah, S.: Administrace systému Linux. Grada, Praha 2003.Kállay, F. - Peniak, P.: Počítačové sítě a jejich aplikace. Grada, Praha 2003.BURDA, K. Návrh, správa a bezpečnost počítačových sítí. Brno: VUT v Brně, 2014. s. 1-171.

Požadavky

Nejsou požadovány žádné speciální znalosti.

Garant

doc. Ing. Karel Burda, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Karel Burda, CSc.