Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Optické sítě (FEKT-LOSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LOSE - Optické sítě, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je získání znalostí o principech a technických prostředcích optických sítí lokálních, metropolitních, sítí přístupových a transportních(LAN, MAN, WAN) a globálních sítí.

Osnova

1. Úvod do problematiky optických sítí.2. Druhy optických vláken - přenosové vlastnosti.3. Teorie přenosu po optickém vlákně.4. Výroba optických vláken a kabelů.5. Spojování optických vláken.6. Zdroje záření, modulace a detekce.7. Optické telekomunikační systémy I.8. Optické telekomunikační systémy II.9. Optické telekomunikační systémy III.10. Montáž optických tras.11. Optické bezvláknové spoje.12. Měřící metody optických komunikací.13. Planární optické světlovody.

Literatura

Filka, M.: Optické sítě. Elektronická skripta. VUT FEKT, Brno 2012Filka, M.: Optické sítě - laboratorní úlohy. VUT FEKT, Bnro 2007Filka, M.: Optoelektronika pro telekomunikace a informatiku. CENTA, Brno 2009Filka, M.: Optické přenosy informací pro integrovanou výuku VUT a VŠB-TUO

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia. Student by měl mít znalosti s přenosem signálů po vedeních. Předpokládají se zkákladní znalosti v problematice přenosu binárních signálů a umět řešit problematiku zkreslení při přenosu. Dopručuje se absolvování předmětu Přenosová média, vyučovaného ve druhém ročníku bakalářského programu.

Garant

prof. Ing. Miloslav Filka, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Miloslav Filka, CSc.