Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Power Systems (FEKT-LPSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LPSY - Power Systems, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s anglickou terminologií z oblasti elektroenergetiky za pomocí zajímavých témat z oboru energie a energetiky. V rámci kurzu se studenti formou anglicky přednášených výkladů dozví nejběžnější a základní informace z energetiky a osvojí si anglickou terminologii a fráze. Důraz je kladen na často používaná slova a fráze, hlavní energetické pojmy s oblasti výroby, přenosu a rozvodu elektrické energie a také pojmy z oblasti spotřeby energie. Studenti tak získají přehled o oboru energetika v širším kontextu a budou rozumět klíčovým slovům, které se v této oblasti běžně používají v odborných textech. Dalším cílem je seznámit studenty i s alternativami v oblasti energetiky, jako jsou obnovitelné zdroje, netradiční zdroje energií a s energiemi v širším kontextu.

Osnova

1. Úvod, základní pojmy a koncepty2. Obnovitelné zdroje energie3. Distribuce elektrické energie4. Řídicí a informační systémy v v energetice5. Světelné zdroje a užití elektrické energie pro osvětlení6. Výroba elektrické energie7. Úvodní přednáška do reaktorové fyziky8. Využití elektrické energie pro tepelné aplikace9. Osvětlovací technika, návrh, měření a údržba osvětlení10. Nakládání s radioaktivními odpady: Může být jaderná energie udržitelným zdrojem energie?11. Volné téma - vyzvaná přednáška12. Jaderný výzkum po Fukušimě

Literatura

Elliott T. C., Chen K., Swanekamp R. C.: Standard Handbook of Powerplant Engineering. 2nd edition. New York: McGraw-Hill, 1997. ISBN 0-07-019435-1. (EN)Sörensen, B., Renewable Energy, Elsevier Ltd., fourth edition 2011, ISBN: 978-0-12-375025-9, pp. 954 (EN)Elanchezhian, C., Saravanakumar, L., Vijaya Ramnath, B., Power Plant Engineering, I.K. International Publishing House Pvt. Ltd., 2007 (reprint 2011), ISBN: 978-81-89866-30-3 (EN)IESNA Lighting Handbook 9th edition, Reference & Application“ IESNA New York, USA, ISBN 0-87995-150-8 (EN)Saadat,H.:Power system analysis.McGraw-Hill Education, 2009, ISBN 9780071281843 (EN)

Požadavky

Student, který si předmět zapíše, by měl mít základní znalosti anglického jazyka alespoň na úrovni mírně pokročilý. Jsou vyžadovány vědomosti v oblasti elektrotechnicky odpovídající úrovni absolventa bakalářského studijního programu.

Garant

doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D.