Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové řízení výkonových systémů (FEKT-LPVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LPVS - Počítačové řízení výkonových systémů, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Osvojit systémový přístup k návrhu (volba a provozování) výkonových zařízení v počítačově řízeném integrovaném řetězci (vvn/vn/nn).

Osnova

Systémový přístup v projektování řetězců vvn / vn / nn. Projektová příprava integrovaného návrhu a realizace výkonového systému vn/nn, jeho sledování a řízení. Vývojové trendy v silových a sekundárních částech obvodů. Metodická, SW a PC podpora práce projektanta silnoproudých a sekundárních obvodů. Bytové, domovní, dispečinkové, průmyslové výkonové instalace. Komunikační rozhraní výkonových prvků. Integrované převodníky sledovaných veličin. Inteligentní elektronické prvky ve výkonových obvodech. Digitální multifunkční ochrany výkonových prvků a jejich ovládání. Sběrbice dat v průmyslových aplikacích (PROFIBUS). Sběrnice dat v neprůmyslových aplikacích (EIB). Komunikace, sledování a analyzátory událostí ve výkonových obvodech. Řízení a zajišťování kvality v komplexním výkonovém systému s podporou SW a PC (SIMATIC, SICAM, SIPROTEC, atd).

Literatura

Není specifikováno.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc.