Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Radioelektronická měření (FEKT-LREM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LREM - Radioelektronická měření, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s principy základních měřicích metod používaných při měřeních ve vysokofrekvenční technice. Seznámit studenty s využitím různých programových prostředí vhodných pro tvorbu automatizovaných měřicích systémů.

Osnova

1. Definice chyb měření a jejich základní vyhodnocení. Zásady správného měření.2. Automatizovaná měřicí pracoviště.3. Agilent VEE.4. Základní osciloskopická měření.5. Měření kmitočtu.6. Spektrální měření.7. Skalární měření na skalárních analyzátorech.8. Vektorová měření.9. Měření impedance.10. Akviziční jednotky pro sběr dat.11. Generátory testovacích signálů.

Literatura

HAASZ, V., ROZTOČIL, J., NOVÁK, J., Číslicové měřicí systémy, ČVUT Praha 2000 (CS)ĎAĎO, S., VEDRAL, J., Číslicové měření, přístroje a metody, ČVUT Praha, 2006 (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Jiří Dřínovský, Ph.D.