Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémy diskrétních událostí (FEKT-LSDU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LSDU - Systémy diskrétních událostí, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět prezentuje problematiku systémů, které mají ze své podstaty diskrétní charakter (na rozdíl od diskrétního řízení systémů spojitých). Jedná se o systémy kusové výroby, hromadné obsluhy, dopravní systémy apod. Předmět se zabývá modelováním, řízením a optimalizací chování systémů diskrétních událostí. V náplni předmětu je i získání dovedností v práci se simulačním systémem Witness, který je špičkou v oblasti diskrétních simulačních prostředků.

Osnova

Systémy a modelyAutomaty, základní konceptyJazyky a jejich vztah k automatuPetriho sítěČasované systémy Hybridní systémyStochastické časované automatyŘízení systémů diskrétních událostíMarkovovy řetězce s diskrétním časemMarkovovy procesy se spojitým časemSystémy hromadné obsluhyŘízení Markovovských řetězců a systémů hromadné obsluhySimulace systémů diskrétních událostí

Literatura

Václavek, P.: Systémy diskrétních událostí, příklady. ET VUT FEKT, Brno, 2008. (CS)Cassandras, C.G., Lafortune, S.: Introduction to Discrete Event Systems, Springer, 2007 (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia. Základní znalosti modelování systémů na úrovni kurzu BMOD.

Garant

prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D.

Vyučující

prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D.