Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Senzorové systémy (FEKT-LSSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LSSY - Senzorové systémy, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zavedení kursu pro obor Elektronika a sdělovací technika má za cíl seznámit studenty s vybranými senzorovými systémy, s jejich součástmi, a s jejich praktickým využitím. Studenti získají základní teoretickou orientaci v oblasti moderní senzorové techniky a pomocí řešení praktických příkladů si osvojí některé dovednosti v konstruktérských postupech.

Osnova

- Přehled fyzikálních a technologických principů moderních senzorů. Inteligentní senzory (SMART senzory). Zpracování senzorových signálů. - Rozdělení senzorových systémů. Centralizovaný a decentralizovaný systém měřicích řetězců. Laboratorní měřicí systémy.- Měřicí systémy rozsáhlého sběru dat. Příklady decentralizovaných senzorových systémů. Měřicí systémy pro vysoké vzorkovací rychlosti.- Úvod do technické diagnostiky. Diagnostické modely. Příznakové metody rozpoznávání. Příklady použití v průmyslové činnosti.- Úvod do fuzzy ligiky. - Úvod do neuronových sítí. - Teoretický popis akustického, mechanického a elektromagnetického vlnění. Vlnění ve volném a uzavřeném prostoru.- Vlnové pole více zdrojů. Šíření homogenním prostředím a nehomogenním prostředím.- Senzorová pole, jednořadá a plošná. Zdroj a senzorové pole.

Literatura

ĎAĎO,S.-KREIDL,M.:Senzory a měřicí obvody. ČVUT Praha 1996

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

Ing. Milan Šimek, Ph.D.

Vyučující

Ing. Milan Šimek, Ph.D.