Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teoretická informatika (FEKT-LTIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LTIN - Teoretická informatika, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Poskytnout teoretické znalosti o získávání, zpracování a sdílení informací v komunikačních systémech, dále o struktuře, chování a vzájemné interakci těchto systémů.

Osnova

1. Reprezentace informace, objektově orientovaný návrh2. Reprezentace informace, úvod do datových struktur3. Spočitatelnost, složitost a teorie automatů4. Reprezentace informace - lineární datové struktury a řazení5. Reprezentace informace - stromové datové struktury6. Reprezentace infomace - teorie grafů7. Zpřístupnění informace - kostra grafu8. Zpřístupnění informace - hledání cesty v grafu9. Zpřístupnění informace - dolování znalostí z báze dat10. Zpřístupnění informace - rozhodovací stromy11. Zpřístupnění informace - genetické algoritmy12. Zpřístupnění informace - genetické programování13. Vícevláknové výpočty, paralelizace14. Závěrečná zkouška

Literatura

Aktuální studijní materiály jsou k dispozici v elearningu na adrese / Study materials are available at : https://www.vutbr.cz/elearning/ (CS)Battista, G., Tollis, I.: Graph Drawing: Algorithms for the Visualization of Graphs. Prentice Hall, 1998. (EN)Goodrich, T.M., Tamassia, R.: Data Structures and Algorithms in Java. John Wiley & Sons, 2000. (EN)James Edward Keogh, Ken Davidson, Datové struktury bez předchozích znalostí, Computer Press, 2006 - Počet stran: 223 (CS)Burget, R., Teoretická Informatika, VUT v Brně, ISBN: 978-80-214-4897-1, 2013 (CS)Burget, R., Teoretická informatika - cvičení, VUT v Brně, 2014 (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

doc. Ing. Radim Burget, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Radim Burget, Ph.D.