Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technologické projektování a logistika (FEKT-LTPL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LTPL - Technologické projektování a logistika, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je rozšíření znalostí potřebných pro projektování elektrotechnických výrob, znalostí logistiky a základů projektového řízení, včetně studie proveditelnosti.

Osnova

Předmět se věnuje problematice projektového řízení, inovacím i novým návrhům výrobního procesu, jednotlivým etapám návrhu, modelování výrobních systémů, projektové přípravě výroby, metodice projektového řešení a projektového plánování. Studenti se seznámí s ERP(Enterprice Resource Planning), návrhem procesů, výrobními diagramy, návrhy zařízení. Dalšími pojmy jsou zásobovací logistika, manipulace s materiálem, logistické nástroje a technologie. Velká část je věnována projektování předvýroby a výroby, projektování montáží, je vysvětlena metoda ALB (Assembly line balancing), Studie proveditelnosti, včetně ekonomického hodnocení.

Literatura

Sule, D., R.:Manufacturing Facilities, PWS Boston (EN)Cedarleaf, J.:Plant Layout and Flow Improvement,Bluecreek, P.C. Washington (EN)Kališ J., Říha M., MS Office Projekt, CPress (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D.