Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané problémy z energetiky (FEKT-LVPE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LVPE - Vybrané problémy z energetiky, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s některými vybranými problémy elektroenergetiky.

Osnova

Řád preventivní údržby vybraných energetických podniků.Plánování,příprava a provádění údržby v praxi.Základní pojmy z teorie her.Teorie her a optimální rozhodování.Herní matice a její vyhodnocení.Trendy vývoje provádění údržby energetických zařízení.Proudové a napěťové poměry v síti vn při zemním spojení.Izolovaná,kompenzovaná a odporově uzemněná síť vn.Přerušované zemní spojení.Indikace zemních spojení.Nastavení zemních ochran v odporově uzemněné síti vn.Stanovení charakteristických hodnot zkratových proudů při zkratu v síti s asynchronními motory.Srovnání charakteristických hodnot zkratových proudů u souměrných a nesouměrných poruch.

Literatura

V. Blažek, J.Špaček: Vybrané problémy z energetiky. Brno, 2006Yong-Hua Song:Modern Optimizataion Techniques in Power Systems. Kluwer Academic Publisher, 1999.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia a úspěšně vykonaná zkouška z MPRS.

Garant

doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc.