Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Založení a řízení podniku (FEKT-LZRP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LZRP - Založení a řízení podniku, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu, je dát studentům dostatek znalostí k tomu, aby si dokázali založit svoji vlastní firmu a tuto firmu dále řídit. Předmět pojednává o problematice podnikatelství v celém procesu tzv. životnostní křivky firmy, tj. od založení firmy, růstu firmy, zralosti firmy až po případnou likvidaci firmy. Semestrální projekt, který uzavírá semestr, je projektem na založení vlastní firmy.

Osnova

Základní náplň přednášek se vztahuje k následujícím oblastem:- Úvod do podnikatelství.- Sebehodnocení a rozhodnutí stát se podnikatelem.- Základní kameny úspěšného podnikatelství.- Vznik nového podniku.- Franchising.- Podnikatelský plán.- Řízení úvodních fází nového podniku.- Řízení zdrojů nového podniku.- Varovné signály bankrotu.- Mezinárodní aspekty podnikání.- Moderní trendy podnikání

Literatura

KORÁB, V., MIHALISKO, M.: Založení a řízení společnosti. Společnost s ručením omezeným, komanditní společnost, veřejná obchodní společnost. Computer Press Brno, 2005, 252 s. ISBN 80-251-0592-XKORÁB, V., MIHALISKO, M.: Založení a řízení podniků. Studijní text pro obor Podnikové finance a obchod. Ing. Zdeněk Novotný, CSc., Brno, 2003, 128 s. ISBN 80-214-2513-X.

Požadavky

Je požadováno kreativní myšlení pro založení vlastního podniku.

Garant

prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA

Vyučující

prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA