Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Zabezpečovací systémy (FEKT-LZSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-LZSY - Zabezpečovací systémy, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem je seznámit se základními prvky zabezpečovacích systémů, příslušnými standardy a s metodou návrhu zabezpečovacích systémů.

Osnova

Přednášky:1. Úvod do předmětu. 2. Elektrické zabezpečovací systémy (EZS).3. Detektory EZS.4. Perimetrické zabezpečovací systémy.5. Kamerové dohledové systémy.6. Elektrická požární signalizace.7. Přístupové systémy.8. Biometrické zabezpečovací systémy.9. Ochrana zboží a automobilů. 10. Správa digitálních práv (DRM).11. Elektronické platby a doklady.12. Detekce nebezpečných předmětů a látek.Laboratorní cvičení: 1. Obsluha bezpečnostní ústředny2. Konfigurace zabezpečovacího systému3. Měření detektorů I.4. Měření detektorů II.5. Měření zařízení RFID6. Měření na zařízeních pro zamezení krádeží7. Měření na čtečkách karet8. Obsluha přístupového systému9. Měření biometrických systémů I. 10. Měření biometrických systémů II.11. Řízení zabezpečovacího systému I.12. Řízení zabezpečovacího systému II.

Literatura

Cumming. N.: Security: A Guide to Security System Design and Equipment Selection and Installation. Butterworth - Heinemann, Newton 1992.Lukáš, L. a kol.: Bezpečnostní technologie, systémy a management I. VeRBuM, Zlín 2011.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

doc. Ing. Karel Burda, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Karel Burda, CSc.