Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět English for Life (FEKT-MEFL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MEFL - English for Life, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Prohloubení znalostí a dovedností v anglickém jazyce a příprava na každodenní pracovní praxi.Vytvoření resp. doplnění obrazu o kulturních základech euroamerické civilizace.

Osnova

1. Úvod2. Geografie Severní Ameriky a Evropy3. Politické systémy anglofonních zemí, jejich vztahy, Commonwealth4. Technické divy. CN Tower, Hoover Dam a další. Nejvýznamnější ikonické budovy anglofonních zemí a jejich význam pro kulturu zemí jejich původu.5. Cestování. Hlavní rozdíly ve zvyklostech při cestování. Zásadní překážky, obvyklé situace, letiště, hotel, MHD, atd.6. Stravovací návyky, chování v restauracích7. Jazykové rozdíly mezi Britskou, Americkou a Kanadskou angličtinou8. Politická korektnost9. Volnočasové aktivity, sporty, small talk10. Regionalizace – Spojené království. Britové, britská kultura, britský izolacionalismus, skotský nacionalismus, kolonialismus11. Regionalizace – Irsko a Severní Irsko. Vztahy Británie a Irska. Irský nacionalismus. Problematika Severního Irska. Irská angličtina12. Regionalizace – Středomoří. Kulturní specifika Jižní Evropy, kolébka evropské civilizace VS ekonomická hrozba Evropy. Stereotypy. Pozice angličtiny v regionu.13. Semestrální test

Literatura

Wellman, Guy: The Heinemann English Wordbuilder. Praha: SPN, 1991.

Požadavky

Pro zapsání kurzu jsou požadovány znalosti a dovednosti na úrovni B1 SERR Bližší specifikace viz Společný Evropský Referenční Rámec pro jazyky SERR.

Garant

Mgr. Pavel Sedláček

Vyučující

Mgr. Pavel Sedláček