Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Elektrické instalace (FEKT-MEIC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MEIC - Elektrické instalace, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Naučit se navrhovat elektrickou instalaci v bytové a občanské výstavbě podle platných mezinárodních norem a českých předpisů s použitím moderních prvků a systémů. Získat přehled o používaných materiálech, vodičích, přístrojích a elektrických zařizovacích předmětech.

Osnova

1. Koncepce elektrické instalace nn 2. Elektrické přípojky 3. Odběrná zařízení 4. Rozvod za elektroměrem 5. Dimenzování a jištění vedení 6. Ochrana před úrazem elektrickým proudem 7 Tvorba projektu elektrické instalace 8. Výběr jisticích a ochranných přístrojů, zkratová odolnost, selektivita, úbytky napětí 9. Ochrana budov a osob před bleskem10. Ochrana elektrických a elektronických systémů před elektromagnetickými účinky blesku11. Elektrická instalace ve zvláštních objektech12. Požárně odolná elektrická instalace13. Shrnutí problematiky a jak se stát projektantem

Literatura

KADLEC, R.; STEINBAUER, M. Elektrické instalace (MEIC). 2015. (CS)Soubor norem ČSN 33 2000-1 až 7,ČNI (CS)ČSN 33 2130 ed. 3 Elektrické instalace nízkého napětí - Vnitřní elektrické rozvody (CS)KŘÍŽ, Michal. Praktické pomůcky a tabulky pro elektrotechniky. 2., aktualiz. a dopl. vyd. Praha: IN-EL, 2013, 60 s. Elektro (IN-EL). ISBN 978-80-86230-92-4. (CS)DVOŘÁČEK, Karel. Elektrické instalace v dřevostavbách a provozech pro zpracování dřeva. 1. vyd. Praha: IN-EL, 2013, 67 s. Elektro (IN-EL). ISBN 978-80-86230-93-1. (CS)Elektro v praxi 1. díl: Právní předpisy, základní normy, silnoproud. Olomouc: Solid, 2014. (CS)

Požadavky

Student, který si zapíše předmět, musí být schopen aplikovat Kirchhofovy zákony a Ohmův zákon, musí být schopen analyzovat obvody v třífázové soustavě.

Garant

Ing. Radim Kadlec, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radim Kadlec, Ph.D.