Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Electromechanical Systems (FEKT-MEME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MEME - Electromechanical Systems, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Předmět si klade za cíl zvýšit kromě rozšíření odborných znalostí z elektromechaniky, elektrických pohonů a výkonové elektroniky, aktivní znalost anglického jazyka. Seznámit studenty s odbornou terminologií oboru a naučit je formulovat myšlenky a vyjadřovat se v anglickém jazyce.

Osnova

Základní zákony elektromagnetizmu. Elektromechanická přeměna energie. Princip činnosti a provozní vlastnosti transformátoru Princip činnosti a provozní vlastnosti asynchronního motoru Princip činnosti a provozní vlastnosti synchronního stroje Aktivní prvky výkonové elektroniky. Dioda, tyristor, výkonový tranzistor. Usměrňovače Pulsní měniče Spínané zdroje Elektrické pohony. Definice pohonu. Princip činnosti. Stejnosměrné pohony. Střídavé pohony Jištění elektrických zařízení

Literatura

Hancock, N. N.:Electric Power Utilization,London, Pitman Press. 1989.Majmudar, H.:Electromechanical Energy Converters,Allynaud Baron, USA. 1981.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Čestmír Ondrůšek, CSc.