Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět El. stroje, přístroje, pohony a výkonová elektronika (FEKT-MESP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MESP - El. stroje, přístroje, pohony a výkonová elektronika, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání přehledu o základních druzích elektrických strojů, přístrojů, pohonů a elektronice. Ověření schopnosti aplikovat základní zákony elektrotechniky do těchto oblastí. Objasnění principů činnosti, konstrukčního a technického provedení elektrických strojů, přístrojů a pohonů. Aplikace elektrických a elektronických přístrojů při realizaci elektrické instalace nn.

Osnova

Není specifikováno.

Literatura

Havelka,O.: Elektrické přístroje. SNTL/ALFA 1985Novotný,V.,Vávra,Z.:Spínací přístroje a rozváděče nn a vn. SNTL/ALFA 1986Bárta,K.,Vostracký,Z.:Spínací přístroje vvn. SNTL Praha 1983G. N. Petrov :Elektrické stroje I, II,Akademie Praha 1980Měřička, Zoubek:Elektrické stroje,SNTL Praha 1993Hruška, K. - Bradík, J.:Nejistoty stanovení jakosti a jejich vliv na ztráty, skriptum VUT Brno 1998.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti základů elektrotechniky .

Garant

doc. Ing. František Veselka, CSc.

Vyučující

doc. Ing. František Veselka, CSc.