Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Klinická fyziologie (FEKT-MKFL)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MKFL - Klinická fyziologie, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení se základní funkcí organismu, s vyšetřovacími metodami v lékařství, jejich možnostmi a limitacemi. Jako další cíl si předmět klade uvedení techniků do lékařského prostředí formou praktických stáží na klinických pracovištích.

Osnova

1.Klinické využití znalostí biologie člověka. 2.Hodnocení funkce orgánů a systémů.3.Klíčové ukazatele funkce , vyšetřovací metody. 4.Možnosti a limitace jednotlivých vyšetřovacích metod, perspektivy jejich zdokonalování. 5.Technické prostředky pro diagnostiku a monitorování funkcí 6.Stáže skupin studentů ve zdravotnickém prostředí, seznámení s vyšetřovacími metodami.

Literatura

BROWN, Arthur a Donald STUBBS. Medical Physiology. John Wiley and sons, 1983. ISBN 04-710-5207-8.SILBERNAGL, Stefan a Agamemnon DESPOPOULOS. Atlas fyziologicke člověka. Praha: Grada, 1993. ISBN 80-247-0630-X.CHALOUPKA, Václav et al. Základy funkčního vyšetření srdce a krevního oběhu. Brno: IDVPZ, 2000. ISBN 80-701-3297-3.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti biologie člověka a lékařské techniky na úrovni bakalářského studia. Student, který si předmět zapíše, by měl dokázat popsat jednotlivé části lidského těla, vyjmenovat části kardiovaskulárního systému a dýchací soustavy.

Garant

doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Radim Kolář, Ph.D.