Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Multimédia (FEKT-MMUM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MMUM - Multimédia, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je podat studentům dostatek informací pro orientaci v oblasti zpracování obrazových dat a videosekvencí, zabezpečení, přenosu v IP sítích, indexace a vyhledávání v multimediálních databázích.

Osnova

1) Úvod do komprese multimediálních dat2) Kvantizace, prediktivní kódování v obraze3) Odhad pohybu ve video sekvencích4) Transformace obrazu (DCT, DWT, WHT)5) Entropické kódování6) Metody SPIHT, EZW užívané při DWT, JPEG-20007) Standard JPEG, MPEG-18) Standardy MPEG-2, MPEG-4 Visual9) Standardy H.264, H.26510) Základní metody filtrace obrazu11) Digitální vodoznaky v obraze a videu12) Multimediální databáze (MPEG-7)13) Multimediální protokoly

Literatura

Richardson, E. G. H.264 and MPEG-4 Video Compression: Video Coding for Next-generation Multimedia (EN)Wooton, C. A Practical Guide to Video and Audio Compression (EN)Salomon, D. Data Compression: The Complete Reference (EN)Vít, V. Televizní technika 3 (CS)ČÍKA, P. Zpracování multimediálních dat pro integrovanou výuku VUT a VŠB-TUO (skripta). 2014. ISBN: 978-80-214-5061- 5.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

Ing. Petr Číka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Petr Číka, Ph.D.