Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Návrh a provoz komplexních systémů (FEKT-MNPS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MNPS - Návrh a provoz komplexních systémů, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům orientaci v obvodech pro analogové zpracování signálů, přístrojových zesilovačích, napájecích zdrojích, moderních součástkách pro analogové zpracování signálů. Probírána je mikroprocesorová technika pro vestavěné systémy, sběrnice CAN, uživatelská rozhraní pro autonomní a distribuované systémy. Telemetrie ve zdravotnictví a ekologii, EMC v klinických podmínkách a technické požadavky na zdravotnická centra.

Osnova

1. Moderní součástky pro analogové zpracování signálů.2. Obvody pro analogové zpracování signálů.3. Přístrojové zesilovače. 4. Napájecí zdroje.5. Návrh napájecích zdrojů pro elektronická zařízení.6. Mikroprocesorová technika pro vestavěné systémy.7. Uživatelská rozhraní, sběrnice CAN.8. Autonomní a distribuované systémy.9. Telemetrie ve zdravotnictví a ekologii.10. Elektromagnetická kompatibilita v klinických podmínkách.11. Normy pro elektrickou bezpečnost lékařských přístrojů.12. Technické požadavky na zdravotnická centra.

Literatura

Bronzino,J.D. et al: The biomedical engineering handbook. CRC Press,Boca Ranton 2000 (EN)Vaculíková,P. a kol.: Elektromagnetická kompatibilita elektrotechnických systémů.Grada Publishing,Praha 1998Rozman J. a kol.: Elektronické přístroje v lékařství.Academia,Praha, 2006Haasz,V. a kol.: Číslicové měřicí systémy. ČVUT, Praha, 2000Vedral,J., Fischer J.: Elektronické obvody pro měřicí techniku. ČVUT, Praha, 1999

Požadavky

Student, který si zapíše tento předmět by měl být schopen :- vysvětlit základní principy elektronických součástek,- aplikovat základní zákony elektrotechniky,- interpretovat základní jednotky fyzikálních veličin,- popsat základní typy modulací signálů,- diskutovat základní vlastnosti elektromagnetických polí.Obecně jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

doc. Ing. Jiří Rozman, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Jiří Rozman, CSc.