Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Počítačové modelování v silnoproudé elektrotechnice (FEKT-MPME)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MPME - Počítačové modelování v silnoproudé elektrotechnice, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je osvojení základních návyků nutných pro řešení širokého spektra problémů pomocí fyzikálních polí. Dále pak seznámení studenta s nutnými modifikacemi modelů pro výpočty, za učelem zvýšení přesnosti, nebo zrychlení výpočtu. Hlavním přínosem je rozšíření znalostí studentů z oblasti použití modelů z CAD systémů, resp. jejich propojení s dalšími softwery.

Osnova

1. Vytváření modelů v Autodesk Autocad2. Modifikace modelů, přenosové formáty, zjednodušování geometrií3. Metoda konečných prvků - matematický princip, použití, přesnost4. FEMM 1 - výpočtty elektromagnetických polí - základní ovládání5. FEMM 2 - výpočtty elektromagnetických polí - import modelů6. FEMM 3 - výpočtty elektromagnetických polí - výpočty jendoduchých elektrických strojů7. Autodek Inventor - vytváření modelů součástí a sestav8. Autodesk Inventor - modifikace, příprave a optimalizace modelu9. Ansys 1 - Import modelů, nastavení materiálů10. Ansys 2 - nastavení teplotní a strukturální analýzy - statická11. Ansys 3 - nastavení teplotní a strukturální analýzy - transientní12. Ansys 4 - Vyhodnocení výsedleků a jejich analýza13. Ansys 5 - Optimalize konstrukce pomocí FEM

Literatura

3D Studio-Reference Manual,Autodesk, Inc AutoCAD - Reference Manual,Autodesk, IncFINKELSTEIN, Ellen. AutoCAD 2013. 1st ed. Indianapolis: John Wiley, 2012, xlii, 846 p. ISBN 9781118423004.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti konstrukce elektrických strojů a vlastností elektromagnetického pole. Dále pak znalosti základního kreslení a Autodesk Autocadu a modelování součástí a sestav v prostředí Autodesk Inventoru, nebo Solidworks.

Garant

Ing. Marcel Janda, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marcel Janda, Ph.D.