Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikroprocesory s architekturou ARM (FEKT-MPOA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MPOA - Mikroprocesory s architekturou ARM, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s jádrem ARM Cortex-M, s mikrokontroléry STMicroelectronics STM32 a Freescale Kinetis, naučit je programovat tyto mikrokontroléry v jazyce C a získat zkušenosti s různými vývojovými prostředími.

Osnova

vývojové desky a nástroje pro ARM Cortex-Mjádro ARM Cortex-Mpřehled pokročilých funkcí jazyka Cprostředí CoIDE, CodeWarrior, platforma mbed.orgKinetis: základy funkce, obsluha tlačítek, LED shield, Xtrinsic senzory, rozhraní EthernetSTM32: základy funkce, maticová klávesnice, rozhraní USB, gyroskop, audio aplikaceRaspberry Pi: základy práce v embedded Linuxu

Literatura

HEROUT, P. Učebnice jazyka C. České Budějovice: KOPP, 1994 (CS)MANN, B.: C pro mikrokontroléry. BEN, Praha 2003. (CS)MARTIN, T. The Insider's Guide To The STM32 ARM Based Microcontroller. Hitex Ltd., UK, 2008. (EN)GANSSLE, J. Embedded Systems, World Class Design. Newnes, 2008. (EN)

Požadavky

Student, který si zapíše předmět, by měl být schopen:- popsat základní bloky procesoru a jejich funkci- orientovat se ve zdrojovém kódu, pracovat v příkazové řádce- sestavit program v jazyce C, používat ukazatele, předávání parametrů funkcím, oddělený překlad- navrhovat hardware i firmware pro základní periferie (tlačítkové vstupy, multiplexní displeje, grafické displeje, posuvné registry, teplotní čidla apod.)Obecně jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia a zkušenosti s programováním 8bitových mikrokontrolérů.

Garant

Ing. Aleš Povalač, Ph.D.

Vyučující

Ing. Aleš Povalač, Ph.D.Ing. Tomáš Götthans, Ph.D.