Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Televizní distribuční sítě (FEKT-MTKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MTKR - Televizní distribuční sítě, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Získání znalostí o různých typech distribučních sítí TKR,o parametrech dílčích funkčních bloků TKR, jejich měření a projektování.

Osnova

1.Distribuce TV signálů kabelovými rozvody - terminologie, normy. 2.Zkreslení signálů v kabelových rozvodech, šumové poměry. 3.Metalická vedení užívaná v TKR - typy, vlastnosti. 4.Pasivní komponenty TKR - směrové odbočnice, účastnické zásuvky, útlumové články, filtry (typy, parametry, zapojení). 5.Aktivní komponenty kabelových rozvodů (a) - zesilovače (typy, parametry, zapojení). 6.Aktivní komponenty kabelových rozvodů (b) - dynamický rozsah zesilovače a kaskády zesilovačů, optimální zesílení a počet zesilovačů v kaskádě. 7.Koncepce distribučních sítí - individuální, malé, střední a velké společné TV antény. 8.Širokopásmové distribuční sítě - příklady, parametry. 9.Energetická rozvaha TKR (a) - návrh individuální, malé a střední společné TV antény. 10.Energetická rozvaha TKR (b) - návrh rozsáhlé distribuční sítě TKR. 11.Využití optických kabelů v TKR. 12.Systémy MMDS a MVDS pro distribuci TV a rozhlasových signálů. 13.Kabelová distribuce digitálních televizních signálů. Systémy a standardy DVB-C.

Literatura

ŘÍČNÝ,V.: Televizní kabelové rozvody. Skriptum FEKT VUT v Brně, 2002 (71 stran). ISBN: 80-214-1819-2VÍT, V. Televizní technika - antény, rozvody televizních signálů. SERVIS, Praha 1993FISCHER,W. Digital Television. Springer Verlag Berlin 2003GREGORA, P. a VÍT, V. Televizní technika - zařízení pro přenos a vysílání televizních signálů. SERVIS, Praha 2000ŘÍČNÝ,V.: Televizní distribuční sítě a systémy. Skriptum FEKT VUT v Brně, 2005

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

prof. Ing. Václav Říčný, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Václav Říčný, CSc.