Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sběr, analýza a zpracování dat (FEKT-MZPD)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MZPD - Sběr, analýza a zpracování dat, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je poskytnout studentům přehled a orientaci v oblasti zpracování digitálních signálů. Důraz je kladen na frekvenční a spektrální analýzu a na číslicovou filtraci signálů.

Osnova

1. Rozdělení a popis fyzikálních signálů2. Operace s časovými řadami, metody řazení dat, statistická analýza3. Lineární systémy, diskrétní konvoluce 4. Diskrétní korelace, hodnocení závislosti jevů 5. Ortogonální funkce, diskrétní Fourierova transformace 6. Principy rychlých algoritmů FFT 7. Diskrétní ortogonální transformace (Walschova, Haarova, Hadamardova, Hilbertova)8. Časově frekvenční analýza, STFT, waveletovy transformace9. Spektrální a kepstrální analýza10. Numerická derivace a integrace, interpolace v posloupnosti dat11. Redukce a komprese dat 12. Způsoby číslicové filtrace, vlastnosti číslicových filtrů 13. Návrh číslicových filtrů.

Literatura

Otnes,R.K.-Enochson,L. Applied Time Series Analysis,Wiley (EN)Rabiner,R.L.-Gold,B. Theory and Application of Digital Signal Processing.,Prentice Hall (EN)Smith, S.W. Digital Signal Processing. California Technical Publishing, San Diego, California 1999 (EN)Uhlíř, J. Sovka, P. Číslicové zpracování signálů, ČVUT Praha, 1995 (CS)Kadlec,F. Zpracování akustických signálů, ČVUT Praha, 1996 (CS)

Požadavky

Student, který si zapíše předmět, by měl být diskutovat základní pojmy teorie signálů. Obecně jsou požadovány znalosti z předmětu BMA1, BMA2, BPMT, znalosti programování v LabVIEW

Garant

Ing. Marie Havlíková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Marie Havlíková, Ph.D.