Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Základy spolehlivosti elektrotechnických výrob (FEKT-MZSE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-MZSE - Základy spolehlivosti elektrotechnických výrob, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení studentů s problematikou spolehlivosti elektrotechnických výrobků.

Osnova

1. Úvod do studia spolehlivosti. Základní pojmy spolehlivosti. 2. Matematická statistika. Náhodná proměnná, využití rozdělení náhodné proměnné ve spolehlivosti. Exponenciální rozdělení. 3. Kvantil. Bodový a intervalový odhad parametrů základního souboru.. Rozdělení chí-kvadrát a Studentovo. 4. Neobnovované objekty. Spolehlivostní charakteristiky neobnovovaných objektů. 5. Obnovované objekty. Spolehlivostní charakteristiky obnovovaných objektů. 6. Sériové a paralelní spolehlivostní modely. Kombinované modely. 7. Základy zálohování systémů. Formy a funkce zálohy. Statická záloha. Dynamická záloha. 8. Zavádění systému jakosti ISO 9000. 9. Degradační činitelé působící na elektrické zařízení. Vztah provozního, dílčího a modelového namáhání. 10. Degradační mechanismy v materiálech, prvcích a systémech. 11. Přehled diagnostických metod. 12. Zkoušky spolehlivosti prvků. 13. Zkoušky spolehlivosti zařízení.

Literatura

Hauschild-Mosch: Statistic fur Elektrotechniker, Berlin (DE)Bednařík a kol.: Technika spolehlivosti v elektronické praxi (CS)Základy spolehlivosti elektrotechnických výrob (CS)Montgomery, D. C.. Introducion to Statistical Quality Control. John Wiley, New York, 1996

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

Ing. Helena Polsterová, CSc.

Vyučující

Ing. Helena Polsterová, CSc.