Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Czech language 3 (FEKT-NCJ3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-NCJ3 - Czech language 3, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

The objective of the subject is to teach students to handle on their own the problems of everyday life in our country as soon as possible. Afterwards, the aim is to perfect their knowledge of Czech language to enable them to take part, to the greater extent, in local social and cultural events.

Osnova

Osnova: Roční období - slovní zásoba. Přídavná jména přivlastňovací. Gramatická a lexikální cvičení. Popis prostý. Počasí. Rozšiřování slovní zásoby. Věty jednočlenné a dvojčlenné. Předložky s 2. pádem. Tvoření příslovcí. Ekologie - slovní zásoba. Předložky se 4. pádem. Pravopisná cvičení. Dialog. Automobilismus a životní prostředí - slovní zásoba. Gramatická a lexikální cvičení. Pravopis přídavných jmen a přivlastňovacích zájmen. Odborný popis. Opakovací lekce. Test. Rodina - rozšiřování slovní zásoby. Nácvik správné výslovnosti obtížných skupin hlásek. Pravopis i, í, y, ý po měkkých, tvrdých a obojetných souhláskách. Skloňování číslovek. Rodina, lidský život - pokračování a další rozšiřování slovní zásoby. Předložky s dativem. Vypravování o rodině.

Literatura

O. Parolková, J. Nováková: Czech for Foreigners

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia.

Garant

Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Miroslav Kotásek, Ph.D.