Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Quantum and Laser Electronics (FEKT-NKVE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-NKVE - Quantum and Laser Electronics, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Seznámit studenty s kvantovou teorií a statistickou termodynamikou. Objasnit interakci záření a látky. Ukázat speciální vlastnosti laserového záření a vysvětlit princip funkce laserů. Uvést druhy laserů, jejich parametry a použití. Rozebrat účinky laserového záření na lidský organismus. Ukázat využití laserů v lékařství, průmyslu a telekomunikacích.

Osnova

Úvod do kvantové elektronikyHistorie kvantové a laserové elektronikyZáklady kvantové a laserové elektronikyElementární částice a jejich základní vlastnostiSchrödingerova rovniceStatistická termodynamikaInterakce záření a látkyOptické rezonátoryTeorie laserů a LEDPlynové laseryPevnolátkové, kapalinové a polovodičové laseryAplikace laserové technikyBudoucnost kvantové a laserové elektroniky

Literatura

HECHT,J. Understanding Lasers, IEEE PRESS, New York 1991.HOUSE,J.E. Fundamentals of Quantum Mechanics, Academic Press, London 1998.SALEH, B. E. A., TEICH, M. C. Fundamentals of Photonics. New York: John Wiley & Sons, 1991.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

Ing. Lucie Hudcová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lucie Hudcová, Ph.D.