Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Traditional medical and ecological imaging systems (FEKT-NKZS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-NKZS - Traditional medical and ecological imaging systems, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem kursu je seznámit studenty s obecnou teorií procesu zobrazení, způsoby snímání, hodnocení a zpracování obrazové informace, s obecnými vlastnostmi obrazových signálů, s principy vytváření obrazu, technologií konstrukce a kvalitativním hodnocením různých zobrazovacích systémů s přímou syntézou obrazu (bez použití rekonstrukčních algoritmů) používaných v lékařství a ekologickém inženýrství.

Osnova

Základy obecné teorie zobrazení, principy získávání, zpracování a analýzy obrazových dat, hodnocení vlastností zobrazovacích systémů. Obecný analogový a digitální zobrazovací systém. Konstrukce termovizních kamer, konvenčních rentgenových zobrazovacích systémů, digitálních rentgenových zobrazovacích systémů, planárních gamazobrazovacích systémů.

Literatura

Ptáček,M.:Digitální zpracování a přenos obrazové informace,Nakladatelství dopravy a spojů. Praha. 1983 (CS)Jain,A.K.:Fundamentals of Digital Image Processing,Prentice Hall. 1989 (EN)Gonzalez,R.C.,Wintz,P.:Digital Image Processing,Addison-Wesley Publishing Compeny. 1987 (EN)Krestl,E.: Imaging Systems for Medical Diagnostics,Siemens Aktiengesellschaft. 1990 (EN)CHo,Z.H.,Jones,J.P.,Singh,M.: Foundations of Medical Imaging,John Wiley & Sons. 1993 (EN)Drastich,A.:Netelevizní zobrazovací systémy. Skriptum FEI VUT v Brně. 2001 (CS)Drastich,A.: Tomografické zobrazovací systémy. Skriptum FEKT VUT Brno. 2004 (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

doc. Ing. Aleš Drastich, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Aleš Drastich, CSc.