Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Microelectronics in English (FEKT-NMEN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-NMEN - Microelectronics in English, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cilem předmětu je odborná jazyková příprava studentů na studium v angličtině a případně i práci v zahraničí s důrazem na odbornou přesnost používaných anglických termínů v elektronice a mikroelektronice. Předmět je určen studentům se základními nalostmi anglické gramatiky a mluvené angličtiny.

Osnova

Základní terminologie studia na universitě. Čtení matematických symbolů a výrazů.Terminologie základů elektrotechniky, obvodů, polí, signálů, zákonů a teorémů.Základy fyziky polovodičů, přechod PN. Diody a tranzistory.Analogové integrované obvody. Digitální integrované obvody.Polovodičové paměti. Mikroprocesory.Technologie mikroelektroniky, materiály, struktury.Současný stav a perspektivy mikroelektroniky.Mikroelektronická terminologie na konferencích a prezentacích,v diskuzích, při zkouškách , v publikacích a při psaní zpráv.

Literatura

Havlíček,M.-Wanke,J.: Angličtina pro elektrotecniky, Praha, 1972 (CS)Boylestad,R.-Nashelsky,L.: Electronic Devices and Circuit Theory, Prentice-Hall Inc, 1992 (EN)Herbst,L.: Monolithic Integrated Circuits, Clarendon Press, Oxford, 1985 (EN)KOLOUCH, J.: Microelectronics in English. Digital Circuits. Elektronický text projektu KISP. Brno 2014 (CS)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni středoškolského studia a mírně pokročilá znalost angličtiny.

Garant

prof. Ing. Vladislav Musil, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Vladislav Musil, CSc.