Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Microprocessors with ARM Architecture (FEKT-NPOA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-NPOA - Microprocessors with ARM Architecture, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s jádrem ARM Cortex-M, s mikrokontroléry STMicroelectronics STM32 a Freescale Kinetis, naučit je programovat tyto mikrokontroléry v jazyce C a získat zkušenosti s různými vývojovými prostředími.

Osnova

vývojové desky a nástroje pro ARM Cortex-Mjádro ARM Cortex-Mpřehled pokročilých funkcí jazyka Cprostředí CoIDE, CodeWarrior, platforma mbed.orgKinetis: základy funkce, obsluha tlačítek, LED shield, Xtrinsic senzory, rozhraní EthernetSTM32: základy funkce, maticová klávesnice, rozhraní USB, gyroskop, audio aplikaceRaspberry Pi: základy práce v embedded Linuxu

Literatura

STALLINGS, W. Operating systems. 2nd ed. Prentice-Hall International, London 1995 (EN)BUCHANAN, W.: Applied PC, Interfacing, Graphics and Interrupts, Addison-Wesley, 1996. (EN)LABROSSE, J.: Embedded Systems Building Blocks. CMP Books, 2nd Bk&Cdr edition, 1999 (EN)

Požadavky

Student, který si zapíše předmět, by měl být schopen:- popsat základní bloky procesoru a jejich funkci- orientovat se ve zdrojovém kódu, pracovat v příkazové řádce- sestavit program v jazyce C, používat ukazatele, předávání parametrů funkcím, oddělený překlad- navrhovat hardware i firmware pro základní periferie (tlačítkové vstupy, multiplexní displeje, grafické displeje, posuvné registry, teplotní čidla apod.)Obecně jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia a zkušenosti s programováním 8bitových mikrokontrolérů.

Garant

Ing. Aleš Povalač, Ph.D.

Vyučující

Ing. Aleš Povalač, Ph.D.