Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Power Systems (FEKT-NPSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-NPSY - Power Systems, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s anglickou terminologií z oblasti elektroenergetiky za pomocí zajímavých témat z oboru energie a energetiky. V rámci kurzu se studenti formou anglicky přednášených výkladů dozví nejběžnější a základní informace z energetiky a osvojí si anglickou terminologii a fráze. Důraz je kladen na často používaná slova a fráze, hlavní energetické pojmy s oblasti výroby, přenosu a rozvodu elektrické energie a také pojmy z oblasti spotřeby energie. Studenti tak získají přehled o oboru energetika v širším kontextu a budou rozumět klíčovým slovům, které se v této oblasti běžně používají v odborných textech. Dalším cílem je seznámit studenty i s alternativami v oblasti energetiky, jako jsou obnovitelné zdroje, netradiční zdroje energií a s energiemi v širším kontextu.

Osnova

1. Úvod, základní pojmy a koncepty2. Obnovitelné zdroje energie3. Distribuce elektrické energie4. Řídicí a informační systémy v v energetice5. Světelné zdroje a užití elektrické energie pro osvětlení6. Výroba elektrické energie7. Úvodní přednáška do reaktorové fyziky8. Využití elektrické energie pro tepelné aplikace9. Osvětlovací technika, návrh, měření a údržba osvětlení10. Nakládání s radioaktivními odpady: Může být jaderná energie udržitelným zdrojem energie?11. Volné téma - vyzvaná přednáška12. Jaderný výzkum po Fukušimě

Literatura

Elliott T. C., Chen K., Swanekamp R. C.: Standard Handbook of Powerplant Engineering. 2nd edition. New York: McGraw-Hill, 1997. ISBN 0-07-019435-1.Sörensen, B., Renewable Energy, Elsevier Ltd., fourth edition 2011, ISBN: 978-0-12-375025-9, pp. 954Elanchezhian, C., Saravanakumar, L., Vijaya Ramnath, B., Power Plant Engineering, I.K. International Publishing House Pvt. Ltd., 2007 (reprint 2011), ISBN: 978-81-89866-30-3IESNA Lighting Handbook 9th edition, Reference & Application“ IESNA New York, USA, ISBN 0-87995-150-8Saadat,H.:Power system analysis.McGraw-Hill Education, 2009, ISBN 9780071281843

Požadavky

Student, který si předmět zapíše, by měl mít základní znalosti anglického jazyka alespoň na úrovni mírně pokročilý. Jsou vyžadovány vědomosti v oblasti elektrotechnicky odpovídající úrovni absolventa bakalářského studijního programu.

Garant

doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D.Ing. Karel Katovský, Ph.D.doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D.Ing. Martin Paar, Ph.D.Ing. Tomáš Pavelkadoc. Ing. Radek Škoda, Ph.D.