Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reliability and quality (FEKT-NSAJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-NSAJ - Reliability and quality, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s přístupy k zabezpečování jakosti a spolehlivosti výrobků a služeb.

Osnova

1. Systémy s nezávislými a závislými prvky. 2. Markovovy procesy.Markovovy spolehlivostní modely. 3. Statická záloha, systém TMR, NMR. 4. Dynamická záloha, duplexní a biduplexní systém.Hybridní záloha. 5. Poruchové modely, strom poruch. 6. Metody řízení spolehlivosti. 7. Předcházení poruchám. 8. Výstavba systémů jakosti v organizacích. Zavedení a zabezpečování systémů jakosti. dokumentace systému jakosti v organizaci.9. Dokumentace systému jakosti v organizaci.10. Ekonomické problémy jakosti. Struktura nákladů na jakost v životním cyklu výrobku.11. Výstavba systémů jakosti v organizacích. Audity.12. Vztah jakosti a spolehlivosti výrobků. Certifikace.13. Hodnocení jakosti v ČR podle zákona o technických požadavcích na výrobky.

Literatura

Hauschild-Mosch: Statistic fur Elektrotechniker, Berlin (DE)Montgomery, D. C.. Introducion to Statistical Quality Control. John Wiley, New York, 1996 (EN)Ozeki,K., Asaka,T." Handbook of Quality Tools (The Japanese Approach. Productivity Press, Cambridge 1990 (EN)

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

Ing. Helena Polsterová, CSc.

Vyučující

Ing. Helena Polsterová, CSc.