Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Power Converter Technique (FEKT-NTVM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-NTVM - Power Converter Technique, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Zvláštní typy výkonových měničů. Simulace ve výkonové elektronice.

Osnova

1. Tepelné jevy ve výkonové elektronice.2. Návrh vzduchových chladičů.3. Kapalinové chladiče, chlazení skříní, tepelné trubice.4. Dynamika tepelných jevů.5. Činný výkon, jeho výpočet a měření ve výkonové elektronice.6. Výpočet ztrát v měniči.7. Stejnosměrné pulsní měniče - princip, přehled.8. Střídače - princip, přehled.9. Analýza jednokvadrantového měniče, snižujícího napětí. Návrh LC-filtru.10. Pulsní šířková modulace - PWM pro stejnosměrné měniče, sinusová PWM pro střídače.11. Výkonové spínací tranzistory.12. Budiče výkonových spínacích tranzistorů.13. Analýza zapínacího a vypínacího děje v tranzistoru.

Literatura

Chee-Mun Ong: Dynamic Simulation of Electric Machinery. Prentice-Hall, 1998.Patočka M.: Vybrané statě z výkonové elektroniky, sv.I.Patočka M.: Vybrané statě z výkonové elektroniky, sv.II.

Požadavky

Jsou požadovány znalosti na úrovni bakalářského studia.

Garant

doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka

Vyučující

doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka