Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dějiny hudby 18. a 19. st. 1 (FEKT-PDH3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-PDH3 - Dějiny hudby 18. a 19. st. 1, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámení s hlavními proudy evropské hudby v období klasicismu.

Osnova

1.-2. Předpoklady vzniku nového slohu.3.-4. Společenský život a umělecké snahy, osamostatnění hudby. 5.-6. Sonátová forma a její využití. 7.-8. Nové orchestrální a komorní druhy, symfonie, smyčcové kvarteto. 9.-11. Haydn, Mozart, Beethoven.12.-13. Čeští skladatelé.

Literatura

ROSEN, Charles. Klasicizmus : Haydn - Mozart - Beethoven. Bratislava : Hudobné centrum, 2005.KOUBA, Jan. ABC hudebních slohů : od raného středověku k W. A. Mozartovi. Praha : Supraphon, 1988.PEČMAN, Rudolf. Sloh a hudba 1600-1900 : problémy, otázky, odpovědi. Brno : Masarykova univerzita , 1996.

Požadavky

Je požadována znalost dějin hudby do 18. st. (hudba starověkých civilizací, jednohlas a vícehlas v evropské hudbě, opera, komorní a orchestrální barokní formy).

Garant

Mgr. Jana Michálková Slimáčková, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jana Michálková Slimáčková, Ph.D.