Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kompozice multimediálních děl 2 (FEKT-PKM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-PKM2 - Kompozice multimediálních děl 2, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je prohloubit znalosti, získané v předmětu Kompozice multimediálních děl 1.

Osnova

1.-4. Analýza strukturace projektů a jejich stavebních principů.5.-6. Vztahy mezi hudební a vizuální rovinou.7.-9.. Rozbor sémantických vztahů více potenciálních významových rovin, plynoucích z paralelního působení jednotlivých složek díla a způsobu jeho prezentace.10.-11.. Obecné principy interaktivity.12.-13. Problémy rozhraní člověk - technika, vztah výpočetní techniky a současné hudební a vizuální kultury.

Literatura

Lévy, P.: Kyberkultura, Karlova univerzita, Praha, 2000.Manovich, L. Principy nových médií, in:Teorie vědy, 2/2002. McLuhan, M.: Člověk, média a elektronická kultura, Jota, Brno, 2000.Slabý, Z. K., Slabý, P. : Svět jiné hudby, Volvox Globator, Praha, 2002.

Požadavky

Jsou požadovány základy práce s počítačem a audio a video technikou. Dále je požadována znalost základních pojmů multimediální kompozice, schopnost vytvářet sémantické vztahy v rámci struktury multimediálního díla a využít zvukové, vizuální a pohybové prostředky multimediálního díla.

Garant

doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. MgA. Mgr. Dan Dlouhý, Ph.D.