Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Orchestrální hra 1 (FEKT-POH1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu FEKT-POH1 - Orchestrální hra 1, Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií, Vysoké učení technické v Brně (VUT).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Cíl

Cílem předmětu je seznámit studenty s komorním a orchestrálním repertoárem a specifickými úkoly společného provozování hudby.

Osnova

1.-4. frázování v rámci většího počtu interpretů, 5.-8. problémy smykové techniky a ladění u smyčců, 9.-11. ladění dechové harmonie - dřeva, žestě a zvukové a intonační vyrovnání mezi hráči jednotlivých nástrojových skupin, 12.-13. dynamika a barevná vyváženost ve specifické instrumentační technice jednotlivých orchestrálních skupin.

Literatura

Beck, J.. Encyclopedia of percussion - Garland Publishing N.Y., 1998. Blades, J.: Percussion Instruments and their History - London: Faber and Faber, 1975.Emmnert, F.: Poznámky k instrumentaci I, II - JAMU, Brno, 1997, 2000.Kotek, M.: Bicí nástroje – Panton, Praha, 1983.Modr, A.: Hudební nástroje, Editio Supraphon, Praha 1977 Špelda, A.: Hudební akustika – SPN, Praha 1971

Požadavky

Jsou požadovány schopnosti charakterizovat smyčcové, dechové, žesťové a bicí nástroje z hlediska tvorby tónu a herních technik a schopnost vytvořit instrumentační studii pro kombinaci nástrojů.

Garant

doc. Mgr. Jan Zbavitel

Vyučující

doc. Mgr. Jan Zbavitel